Kledingtips voor de beginnende motorrijder

Kledingtips voor de beginnende motorrijder

Ben je nieuw in het motorrijden? Dan ben je waarschijnlijk aan het uitzoeken wat je allemaal nodig hebt om veilig op de motor te kunnen zitten. Champion Helmets wil je in dit artikel op weg helpen door het geven van een aantal tips.

Eerste zoektocht

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar de juiste kleding kun je wel eens verzeild raken in het enorme aanbod met alle verschillende soorten, merken en stijlen. Daarnaast zit er ook nog eens een enorm verschil in de prijzen. Het kan namelijk wel variƫren van 100 euro tot 1000 euro. Om het gemakkelijker te maken zullen we elk onderwerp verder uitlichten.

Motorjas en motorbroek

Buiten de motorhelm is de motorjas en een motorbroek een van de grootste uitgaven. Deze zijn over het algemeen te kopen als bijpassende set. Bij het kopen van de motorjas en motorbroek is het belangrijk allereerst te focussen op het beschermingsniveau en veelzijdigheid. Dit altijd in combinatie met de kosten. Daarnaast moet je bij de jas natuurlijk ook rekening houden passen bij je persoonlijke stijl en het seizoen. Zo heb je in de zomer een jas van andere materiaal nodig dan wanneer je gaat rijden als regent.

Motorhelm

De motorhelm is het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. De helm beschermt namelijk het meest kwetsbare gedeelte van je lichaam gedurende het motorrijden. Bij de motorhelm kan er een keuze worden gemaakt uit een jethelm, systeemhelm of integraalhelm. Als men hierbij kijkt naar de veiligheid is het integraalhelm de veilige keuze. Hierbij wordt namelijk het hoofd volledig beschermd. Mocht je af en toe nog wat frisse lucht willen? Dan kun je ook kiezen voor een systeemhelm. Hierbij kan met een kliksysteem het gedeelte bij de kin worden open geklikt. Dit is echter niet geval bij de jethelm. Hierbij is het gedeelte bij de kin namelijk altijd open. Hierdoor is het er dus ook direct meer risico bij het vallen.

Handschoenen en laarzen

Qua veiligheid iets minder belangrijk dan de motorhelm, maar nog altijd zeer belangrijk om eventuele schade aan de polsen en ook enkels te kunnen voorkomen. Daarnaast zijn ook de handschoenen bij koude omstandigheden zeer belangrijk, omdat hiermee het stuur wordt bediend. Met zeer koude en gevoelige handen gaat dit in de winter toch wat lastiger en is dan indirect ook gevaarlijker.

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken