Wat zijn werkschoenen en waarom gebruiken we ze?

Je hebt het vast wel eens gehoord of gezien. Bij sommige banen is het noodzakelijk om werkschoenen te hebben. Maar wat zijn werkschoenen precies? En waarom gebruiken we ze? Je leest het hier!

Wat zijn werkschoenen?

Als we spreken over werkschoenen zijn het vaak schoenen die versterkt zijn met een stalen neus en een anti-slip zool. Ze zien er over het algemeen robuust uit, maar er zijn tegenwoordig ook ‘sneaker’ versies van werkschoenen. Deze schoenen zijn extra versterkt om de voet goed te kunnen beschermen tegen schade van buitenaf. Denk hierbij aan het staan op een spijker of het laten vallen van een zwaar object op de voet.

Waar worden ze voor gebruikt?

Als je denkt aan werkschoenen denk je vast: ‘Dat is niets voor mij, dat is meer voor mensen die in de bouw werken’.  Toch is het ook voor particulieren handig om een paar werkschoenen in huis te hebben. Iedereen doet wel eens aan klussen of bijvoorbeeld verhuizen. Er kan altijd wat vallen en dan is het fijn om een beschermde voet te hebben.

Daarnaast worden werkschoenen niet alleen in de bouw gebruikt, maar ook in andere branches. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan hoveniers, maar ook chef koks. Ja, in de keuken is het ook heel handig om werkschoenen te hebben. Voornamelijk door de stalen neus en de anti-slip zool is het ideaal voor in de keuken. De vloeren kunnen snel nat en vettig worden, waardoor het erg glad is. Ook kan het zo gebeuren dat er een mes op de grond valt. Niet alleen messen zijn gevaarlijk, maar ook kokende vloeistoffen kunnen voor erge brandwonden zorgen.

Het dragen van goede werkschoenen kan veel ongelukken voorkomen of in ieder geval de schade van het ongeluk beperken.

Soorten werkschoenen

Je kunt verschillende soorten werkschoenen bestellen. Zo zijn er hoge modellen die boven je enkel komen. Deze geven extra steun en beschermen naast je voeten ook je enkels. Als je kiest voor een laag model heb je meer bewegingsvrijheid rondom de enkels, maar ook minder bescherming. Bij een laag model is het wel vaak mogelijk om een veterloze schoen te krijgen. Zo kun je gemakkelijk in de schoen stappen en hoef je niet elke keer veters te strikken.

Zoals eerder genoemd zijn er tegenwoordig ook werkschoenen in de vorm van sneakers. Deze zien en zitten hetzelfde als sneakers, maar hebben ook een stalen neus en een anti-slip zool. Dit soort schoen is ideaal als je wat mooiere schoenen wilt die je ook in je vrije tijd kunt dragen.

Werkschoenen kunnen door iedereen gebruikt worden om hun voeten net wat beter te beschermen. Ook voor particulieren is het dus zeker interessant om te investeren in een paar werkschoenen!

 

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken