Waarom Boho kleding in jouw kledingkast niet mag ontbreken

Boho staat voor de vrije geest van de hippiebeweging die de jaren zestig en zeventig domineerde. Maar wist je dat de boho kledingstijl uit de 19e eeuw dateert? Het is dus niet bepaald een nieuwe trend.  Toch is het anno 2022 nog steeds zeer populair. In dit artikel leggen we uit waarom Boho kleding in jouw kledingkast niet mag ontbreken.

Wat betekent Boho voor mensen?

Boho staat voor ‘Bohemian Homeless en is haast synoniem aan de ‘zigeuner’ stijl die je tegenwoordig zoveel ziet op het eiland Ibiza. Toen Boho werd geïntroduceerd, heel wat decennia geleden, was het anders dan de traditionele stijl in die tijd. De bourgeois en patriarchale Parijse samenleving pasten absoluut niet bij de Boho demografie. Boho werd dan ook gezien als een levensstijl in plaats van een esthetische keuze.

Wat maakt de Boho stijl zo aantrekkelijk?

Boho wijkt af van traditionele stijlen en trends. Sterker nog: anders zijn is wat Boho wereldwijd beroemd heeft gemaakt. Het dieperliggende idee achter Boho is vrijheid, iets dat mensen die niet als conformisten van de maatschappij vroeger al aansprak. Anders zijn betekent veel betekent voor de jongere generatie. Dit maakt Boho populair onder mensen die een apart leven willen leiden.

Hoe herken je een Boho kledingstijl?

Een Boho kledingstijl bestaat vaak uit lange rokken en jurken met etnische accenten zoals tunieken en houten sieraden. Dit geeft een gelaagd en kleurrijk uiterlijk. De boho invloed uit het verleden kan vandaag de dag nog steeds worden ervaren. Boho kwam voor het eerst naar de moderne scène in het jaar 2000, maar de boho stijl werd een paar jaar later pas echt mainstream. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit de kledingwereld.

Ervaar de magie van de hippie beweging

Boho vangt de magie van de hippie beweging uit het verleden die liefde en vrede symboliseert. Moderne Boho kleding is voorzien van vloeiende, ongestructureerde silhouetten, prints, meer nadruk op kleuren, oversized zonnebrillen, niet-typische sieraden, sandalen met open teen en etnische ontwerpen. Ze zijn allemaal onderdelen van de Boho stijl, die je vrijwel meteen herkent.

Niet beperkt tot maatschappelijke norm

Iedereen die geïnteresseerd is in Boho weet waar het voor staat. Het staat voor kunst en creativiteit. Mensen die Boho dragen houden er niet van om beperkt te worden tot een maatschappelijke norm in de zin van ‘dit en dat moet je dragen’ en dat maakt het uniek.

Hoe Boho kleding de wereld veroverde

Jaren geleden al begonnen mensen van allerlei pluimage Boho aan hun collectie toe te voegen. De volgende stap was om hun kleding te verbeteren zodat deze comfortabel past in de moderne wereld. Boho ontwerpers hebben uitstekend werk verricht door alles wat deze stijl te maken heeft modern te houden, zonder de essentie ervan (vrijheid) weg te gooien.

Waarom Boho kleding niet in jouw kledingkast mag ontbreken

De kern van Boho is altijd vrijheid en non-conformisme geweest. Het streven om anders te zijn heeft veel mensen aangetrokken tot hippe kleding om er anders uit ten opzichte van de rest. En juist daarom mag Boho niet ontbreken in jouw kledingkast!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken