Handige tips voor het strijken van je overhemd

Wil je graag naar een speciale gelegenheid die je voor altijd wil koesteren? Dan is het belangrijk om mooi gekleed te gaan. Het dragen van een mooi overhemd hoort daarbij. Niemand wil immers opdagen in een gekreukt overhemd. Zodoende is het handig om voor de speciale gebeurtenis jouw overhemden te strijken. Bij deze een aantal tips voor het strijken van jouw overhemden, dan komt het helemaal goed.

Waarom is het strijken van overhemden belangrijk?

Tijdens een formele aangelegenheid een belabberde indruk maken met slecht zittende kleding is natuurlijk niet de bedoeling. Dit maakt het dragen van strijkvrije overhemden des te belangrijker. Daarmee maak je een veel betere indruk op mensen. En door je overhemd te strijken komt je katoenen of zijden overhemd beter tot zijn recht, waardoor je je prettiger voelt als je het draagt.

Tips voor het strijken van overhemden

Er geldt een beperkte warmteverdeling voor elk materiaal, katoen, zijde, of synthetisch overhemd. Voldoende kennis zorgt er voor dat je overhemden beter kunt strijken. Daardoor heb je uiteindelijk een mooier resultaat. En wie wil dat nou niet? Bij deze een paar handige tips die je kunt gebruiken om je overhemd beter te strijken. Er geldt een beperkte warmteverdeling voor elk materiaal, katoen, zijde, of synthetisch overhemd. Voldoende kennis zorgt er voor dat je overhemden beter kunt strijken. Daardoor heb je uiteindelijk een mooier resultaat. En wie wil dat nou niet? Bij deze een paar handige tips die je kunt gebruiken om je overhemd beter te strijken:

Tip 1: Was je overhemd altijd voordat je het strijkt
Wassen zorgt er voor dat je het hemd makkelijker kunt strijken en het ruikt nog frisser en schoner ook.

Tip 2: Zet de strijkplank op een goede hoogte
Nu is het tijd om de strijkplank neer te zetten en ervoor te zorgen dat hij op je comfortabele hoogte staat, zodat je snel en effectief kunt strijken. Je kunt de overhemden beter niet op het bed leggen 

om verbranding te voorkomen. Een strijkplank is veiliger en werkt een stuk beter.

Tip 3: Werk vanuit de kraag
Als je je overhemd strijkt, doe dat dan vanaf de kraag en werk vervolgens naar het midden toe naar buiten toe. Als je in het midden klaar bent begin je aan de mouwen. Het proces begint altijd met de kraag en de manchetten en vanuit daar ga je verder.

Ga voorzichtig te werk

Bij het strijken van overhemden is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Je werkt met hitte, dus wees niet te overhaast. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de stof verbrandt. Doe je het voor het eerst, let dan op het temperatuurniveau van je stof voordat je het met de strijkijzer bewerkt. Laat de kleren nooit in de open lucht hangen, anders schaadt dat de soepelheid van het hemd. Na verloop van tijd raak je er aan gewend en heb je binnen mum van tijd mooie, strijkvrije overhemden!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken