Geschikte kleding voor motorrijders kiezen

Motorrijden is een handeling die veiligheid vereist. Daarom hebben wij besloten enkele twijfels weg te nemen die u, motorrijder, misschien ooit hebt gehad. Als we het hebben over kleding of kledingstukken om motor te rijden, rijst altijd de vraag: welke motorkleding moet ik dragen?

Hoe kies je motorkleding?

Aangezien de motorfiets een voertuig is dat de bestuurder blootstelt en elke botsing pijn kan doen, is het van essentieel belang dat de motorrijder altijd denkt aan veilige accessoires, kleding en uitrusting. Maar wat garandeert tenslotte de veiligheid van de bestuurder als het gaat om de ideale kleding?

Voornaamste stoffen van kleding die geschikt zijn voor gebruik op jouw motor

De belangrijkste stoffen die motorrijders kiezen om op hun motor te rijden zijn leder, polyester of jeans. Leder is niets anders dan dierenhuid, gebruikt als materiaal voor het maken van kleding en accessoires voor mensen.

Het materiaal is een van de favorieten van de motorrijders vanwege zijn weerstand. Er zijn in Egypte stukken van leer gevonden die dateren van 3.000 jaar vóór Christus.

Polyester is een materiaal dat veel wordt gebruikt voor de vervaardiging van rugzakken, laarzen en zelfs militaire kleding. Jeans, daarentegen, is een andere stof die op de lijst komt vanwege zijn weerstand en vooral vanwege zijn duurzaamheid.

De beste kleren kiezen

De juiste kleding om op de motor te dragen moet worden gekozen naargelang van de gelegenheid, dat wil zeggen dat ze geschikt moet zijn voor het terrein en het weer waarmee men te maken krijgt. Hier is een belangrijke tip: hoe lager de snelheid, hoe lichter de kleding moet zijn.

Als de ruiter bijvoorbeeld gaat wandelen, moet zijn kleding licht en los zijn, zodat de lucht beter kan circuleren.

In het geval van motorfietsen die op asfalt rijden, moet de kleding van polyester zijn. Dit materiaal minimaliseert schade veroorzaakt door regen of zeer warme omstandigheden. Maar wees gewaarschuwd: “regenbestendige” kleding is niet “waterdicht”.

Resistente” kleding isoleert je voor korte tijd tegen lichte regen of hevige stortbuien. Waterdichte zijn niet aan het weer blootgesteld en zijn gemaakt van pvc, kunststof, rubber of waterdichte membranen.

Spijkerbroeken zijn geen erg veilig materiaal om te gebruiken voor motorrijders kleding, maar er bestaan al broeken met ingebouwde bescherming!

Vergeet je handschoenen en laarzen niet

Hier zijn twee belangrijke kleding accessoires voor de bewuste motorrijder: handschoenen en laarzen. Handschoenen moeten nauwsluitend zijn en een lang manchet hebben.

Meestal zijn handschoenen gemaakt van polyester of leer. Laarzen, daarentegen, moeten van leer zijn. Het is ook aan te bevelen dat de laarzen een rits- of klittenbandsluiting hebben.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken