Formele kledingtips voor mannen op een lentebruiloft

Formele kledingtips voor mannen op een lentebruiloft

Binnenkort is het weer lente en dan wordt het hoog tijd om je warme winterkleding op te bergen en plaats in je kleerkast in te ruimen voor nieuwe en frisse lenteoutfits. Een perfecte gelegenheid om nieuwe kleding voor de lente te testen is een bruiloft. Omdat de lente een enorm populair seizoen is voor bruiloften, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op elke mogelijke uitnodiging. In dit artikel worden enkele basistips voor mannen bij het uitkiezen van de perfecte smoking op een lentebruiloft op een rijtje gezet.

Eerst en vooral moet je rekening houden met de kledingvoorschriften. De kledingvoorschriften op bruiloften die overdag plaatsvinden verschillen over het algemeen van de kledingvereisten op een avondbruiloft. Op een bruiloft kunnen mannen het beste een kostuum dragen. Maar er is natuurlijk een enorm keuze aan kostuums en de mogelijkheden zijn bovendien afhankelijk van het seizoen waarin de bruiloft wordt georganiseerd.

Hoewel zwarte en donkere kleding acceptabel is op een bruiloft, zijn lichtere kleuren toch vaak een betere optie. Een bruiloft is immers een vrolijke aangelegenheid en een outfit met alleen donkere, sobere kleuren past niet echt hier.

Op bruiloften overdag kun je er het beste  fris uitzien en lichte pastelkleuren passen perfect in de sfeer van het seizoen. Vermijd warme stoffen zoals wol of cashmere. Lichtere stoffen zoals linnen of keper voelen veel comfortabeler aan op een lentebruiloft.

Formele avondbruiloften zijn vaak black-tie evenementen, zelfs in het voorjaar. Op dit type bruiloft dragen mannen gewoonlijk een traditionele smoking. Dit is de combinatie van een zwart pak, een wit smoking overhemd en een zwarte vlinderdas. Tijdens de lentemaanden is het echter toestaan om zachte lentekleuren toe te voegen aan je ensemble, ook op formele bruiloften. Kies voor een donker pak (zwart, marineblauw of grijs) en voeg enkele zachte kleurtinten toe in de gilet of cumberband. Draag hieronder zwarte. gladde schoenen, liefst lakschoenen, en bijpassende sokken.

Een alternatieve look op lentebruiloften is een blazer met broek in plaats van een smoking. Dit is minder stijf en formeel en ideaal voor semi-formele bruiloften. Een witte smoking blazer straalt elegantie uit en is uiteraard op lentebruiloften veel aangenamer dan hun warmere, zwarte alternatief. De broek, vlinderdas en schoenen kunnen beter traditioneel zwart van kleur zijn.

Op bruiloften in de open lucht moet je er tot slot steeds voor te zorgen om een paraplu en regenjas bij de hand te hebben. Koude temperaturen en wind, voornamelijk tijdens de avond, zijn immers niet uitgesloten tijdens een lentebruiloft en lenteregens zijn bovendien ook altijd mogelijk.

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken